Tel: 0741.100.750        E-mail: pop_ali_construct@yahoo.com~FISA TEHNICA MAPEI IDROSTOP ™~

INFORMATII GENERALE DESPRE PRODUS

Profil din cauciuc hidrofilic expandabil pentru rosturi de lucru impermeabile

CAMPUL DE APLICARE

Profilul IDROSTOP se utilizeaza pentru executia rosturilor de lucru impermeabile in constrctiile civile, industriale si hidrotehnice.

Exemple tipice de aplicare
- Fixarea profilului IDROSTOP cu rol de garnitura de etansare intre radier si peretii, inainte de a incepe turnarea;
- Rosturi de contact impermeabile intre diversele materiale de constructii ca de exemplu otel si beton sau piatra si beton;
- Etansant intre diverse materiale care se pun in opera, de ex.: trecerea tuburilor din PVC sau otel care se betoneaza in structura la piscine, rezervoare, bazine de epurare sau lucrari hidrotehnice in general;
- Rosturi de contractie impermeabile realizate in timpul turnarilor pentru diminuarea riscului aparitiei fisurilor in structurile lungi si monolitice;
- Impermeabilizarea rosturilor de turnare la lucrarile de betonare, cand din cauza densitatii mari a armaturii, betonarea se face pe suprafete mici;
- Rosturi impermeabile la galerii, diguri, constructii hidrotehnice si rezervoare de apa potabila.

CARACTERISTICI TEHNICE

IDROSTOP se prezinta sub forma unui cordon de cauciuc moale si elastic, pe baza de polimeri acrilici, speciali studiati pentru a realiza in sectorul constructiilor rosturile de lucru impermeabile rezistente pana la o presiune a apei de 5 atmosfere.
Datorita compozitiei sale chimice, IDROSTOP in contact permanent cu apa expandeaza, creand o bariera activa fata de apa de presiune pozitiva sau negativa.
Spre deosebire de alte materiale care, ca urmare a repetatelor cicluri de dilatare si contractie, tind sa-si piarda eficienta, IDROSTOP isi mentine nealterate proprietatile chiar si in prezenta apelor agresive cum ar fi cele saline (apa de mare), apa din instalatiile de epurare, apa de canalizare. IDROSTOP este stabil la temperaturi cuprinse intre 30 grade C /+50 grade C.

RECOMANDARI

- Nu aplicati IDROSTOP daca suprafata suport se afla sub apa. Eliminati apa de pe suport si asteptati cateva ore inainte de aplicarea profilului.
- Nu utilizati IDROSTOP daca suprafata suport este contaminata cu acizi sau solventi. In acest caz se curata foarte bine suportul.

MODUL DE APLICARE

Prepararea suportului
Suprafata de beton pe care se aplica IDROSTOP trebuie sa fie curata si solida. Indepartati cu o spatula laptele de ciment si indepartati praful rezultat. IDROSTOP poate fi aplicat si pe suprafetele usor umede.

Montarea
Profilul IDROSTOP poate fi aplicat pe beton, metal, PVC, si pietre naturale, prin lipire cu IDROSTOP MASTIC, un adeziv monocomponent fara solventi, pe baza de polimeri MS, disponibil in tuburi de 290 ml.
Dupa aplicarea din tub, IDROSTOP MASTIC se prezinta ca o pasta tixotropica cu aplicare pe orizontala si verticala. In prezenta umiditatii, produsul reticuleaza fomand o garnitura elastica, cu rezistenta la temperaturi cuprinse intre +10 +400C.
La folosire se taie capacelul cartusului, se insurubeaza tubul de scurgere, care se taie in unghi de 45 0 cu deschiderea de 5 mm in diametrul, se baga cartusul in pistolul mecanic si se pune in opera. Peste adezivul IDROSTOP MASTIC aplicat pe suport, se pune cordonul IDROSTOP, presandu-l pentru a garanta o buna aderenta la suport.
Pentru etansarea imbinarilor perete-perete, peretepardoseala, nu sunt necesare tehnici speciale, dar se va urmari perfecta continuitate a bucatilor de cordon, pentru a se garanta o perfecta baiera la infiltratiile de apa.
Aplicat pe suprafete verticale, profilul IDROSTOP se taie in bucati cu lungime de 1 m. Aceasta operatiune face mai rapida si mai sigura fixarea cordonului de IDOSTOP datorita greutatii sale.
Bucatile mai lungi pot fi puse in opera fixand mai inainte mecanic marginile superioare ale profilul IDROSTOP utilizand cuie de beton, dupa care se aplica un strat de adeziv IDROSTOP MASTIC direct pe suport. Odata terminate aceste operatiuni, IDROSTOP trebuie sa fie apasat pe adezivul proaspat in scopul aderentei.
IDROSTOP poate fi fixat si numai mecanic cu cuisoare de beton dispuse la distanta de 25 cm, pentru a garanta un contact perfect cu suportul.
Turnarea betonului se poate face imediat dupa fixarea profilului IDROSTOP daca acesta a fost fixat mecanic cu cuie de beton.
Cand IDROSTOP este fixat si mecanic si cu adeziv, turnarea betonului se face dupa minim 4ore.
Grosimea peretelui turnat peste profilul DROSTOP nu va trebui sa fie mai mica de 8 cm.

Curatarea
Uneltele folosite la aplicarea adezivului IDROSTOP MASTIC, se pot curata cu solventi obisnuiti (acetat de etil, benzina, toluen). Dupa produsul este intarit, curatarea se poate face numai mecanic.

Dimensiuni
Cordon cu sectiune de 20 x 10 mm.
Cordon cu sectiune de 20 x 15 mm

AMBALAREA

Cordonul IDROSTOP se furnizeaza la cutii in role cu urmatoarele dimensiuni:
6 role x 10 ml cu sectiune de 20 x 10 mm.
6 role x 7 ml cu sectiune de 20 x 15 mm.

DEPOZITAREA

A se pastra in locuri uscate, la o temperatura cuprinsa intre +10 0C si +40 0C. Valabilitate 12 luni de la data de fabricatie inscrisa pe ambalaj.

ATENTIONARI

Indicatiile si prescriptiile de mai sus, desi corespund celei mai bune experiente a noastre se vor considera, in orice caz, cu caracter pur orientativ si vor trebui sa fie confirmate de aplicatii practice care inlatura orice indoiala; de aceea, inainte de a adopta produsul, cel care intentioneaza sa-l foloseasca trebuie sa stabileasca el insusi daca produsul este sau nu adecvat utilizarii avute in vedere, si oricum sa-si asume intreaga raspundere ce poate deriva din folosirea lui.

DATE TEHNICE
DATE TEHNICE DE IDENTIFICARE A PRODUSULUI: Idrostop
Tip cordon
Culoare albastru
Dimensiuni 20 x 10 mm (Idrostop 10) si 20 x 15 mm (Idrostop 15)
Greutate specifica 1,30 g/cm3 la 20 grade C
Solubilitate insolubil in apa
Caracteristica principala expandeaza in contact cu apa
Depozitare 12 luni in ambalajul original inchis, depozitat la loc uscat
Toxicitate dupa CEE 88/379 nu
Inflamabilitate nu
Incadrare vamala 3916 10 00
Corozivitate necoroziv
DATE DESPRE APLICARE
Temperatura de aplicare utilizand
IDROSTOP MASTIC ca adeziv
de la +10 la +40 grade C
Timpul de asteptare inainte de a efectua turnarea
daca IDROSTOP s-a lipit cu IDROSTOP MASTIC
24 ore
Timpul de asteptare inainte de a efectua turnarea
daca IDROSTOP s-a fixat cu cuie
nu necesita asteptare
Consum de IDROSTOP MASTIC la 10 ml de profil IDROSTOP, 250 ml de I. MASTIC
CARACTERISTICI TEHNICE FINALE
Expandarea profilului in contact cu apa
- dupa 24 de ore
- dupa 2 zile
- dupa 3 zile
- dupa 7 zile


cca. 45%
cca. 70%
cca. 82%
cca. 120%
Presiunea apei pana la 5 atmosfere
Dimensiunea maxima a rostului 7 mm
Alungirea % dupa ASTM 638 M-89 70-100%
Duritate Shore dupa DIN 53505 25-35firma vanzare mapei, firme vanzari mapei, pret mapei, preturi mapei, material mapei, materiale mapei, izolatii mapei, izolatie mapei, ciment osmotic mapei, cimenturi osmotice mapei
eXTReMe Tracker